Mijn hart huilt

Mijn hart huilt

Zo goed nieuws als wij hebben gekregen, zo slecht nieuws hebben andere ouders deze week gekregen. Ouders die we elke week zien in het ziekenhuis, met hun lieve dochtertje net een jaartje ouder dan Elise.  Met wie we af en toe lief en leed hebben gedeeld als we op de afdeling waren. Met wie Elise aan het begin van al hun behandelingen nog gespeeld heeft.

Vandaag hebben zij te horen gekregen dat maanden van verschrikkelijke behandelingen tevergeefs zijn geweest. Vergeleken met die behandelingen hebben wij maanden in het paradijs doorgebracht. Het enige wat je op de been houdt is het einddoel: overleven. Dat einddoel is nu voor hen onderuit gehaald. Geen kans. Dat het leven oneerlijk was dat wisten we al. Maar zo verschrikkelijk hard is niet te bevatten. Woorden schieten tekort. Haar lach is zo mooi, veel te mooi om nu al te doven. Waar haar ouders nu doorheen gaan is niet te bevatten. En maakt dat wij nog dankbaarder zijn voor de goede resultaten van Elise. Onze ergste nachmerrie is hun werkelijkheid geworden. Mijn hart huilt.

The music won’t last

Do you run through each day
Always on the fly?
When you ask “How are you?”
Do you hear the reply?

Ever told your child,
We’ll do it tomorrow?
And in your haste,
Not see his sorrow?

You’d better slow down
Don’t dance so fast.
Time is short.
The music won’t last.

Have you ever watched kids
On a merry-go-round?
Or listened to the rain
Slapping on the ground?
Ever followed a butterfly’s erratic flight?
Or gazed at the sun into the fading night?

You better slow down.
Don’t dance so fast.
Time is short.
The music won’t last.

(composition av Slow dance by Anonymous author – Possibly written by a little girl with terminal cancer in a New York Hospital)

4 gedachten over “Mijn hart huilt

 1. begrijpelijk dat jullie zo meeleven met andere ouders; jullie hebben veel gedeeld samen.
  In Nederland wordt binnenkort een actie georganiseerd door KWF Samenloop voor Hoop. Ik sponsor een team met een aantal collega’s. Dat doe je door een papieren zak te versieren.
  Ik heb de zak versierd met die ontspannen vakantiefoto van jullie drietjes in Maleisie. En een heleboel roze glittersterretjes erop geplakt.
  Kortom, het team loopt voor Elise en Lisanne!
  kus

 2. er zijn geen woorden voor… is dit het meisje dat ik gezieb heb?
  ik leef erg met hen mee…

  maar ben natuurlijk ook heel blij voor jullie! Live it!

  knuffel,
  Magali

 3. Man blir så glad och lättad över att höra om era positiva besked. Men glädjen fastnar i halsen på något vis när man hör om era bekanta som fått ett sådant fruktansvärt besked. Det GÅR bara inte att ta till sig. Kan inte förstå hur livet kan bli så orättvist… Men en stor kram till er och varmaste förhoppningar om att er tur har kommit för att stanna!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *