Goed nieuws!

Goed nieuws!

Oj oj oj, echt heel goed nieuws! Maar ik laat u nog even in spanning zitten…………

De 5e chemoweek zit er al weer op. Vorige week zaten we de hele week in de isolatie. Maar wonder boven ging de week super snel . We hadden veel kinderfilms, speelgoed en boeken bij ons. De kamer van 15 vierkante meter hadden we opnieuw ingedeeld, zodat Elise in ieder geval een beetje heen en weer kon lopen. Als smiddags de chemos klaar waren mochten we in ieder geval in de kelder rondjes rennen met het infuus achter ons aan. We mochten helaas niet naar de speeltherapie, maar Elise had een spelletje op de kamer gevonden; met het water spelen in de wasbak. Super!

De zondag voor we ons weer moesten melden voor chemo 5 was ze eindelijk weer zichzelf na alle antibiotica kuren, bacterien en virussen. We hadden er dus nog echt geen zin in. Maar wat een geluk zo slecht als het chemo 4 en bijbehorende bijkomweken ging, zo goed ging chemo 5. Niets overgeven, diarree of pijn in handen en voeten. Elise is vrolijk ,vrolijk en nog eens vrolijk. Heerlijk. Ze eet weer wat beter en is niet meer zo heel erg mager. Gister waren we op bloedcontrole, die waren niet zo heel goed maar gelukkig kreeg ze snel een zakje bloed (ok het duurde uiteindelijk de hele dag maar dat mag de pret niet drukken).

Ze praat veel over wat er allemaal in het ziekenhuis gebeurd maar ook over ‘dagis’, de kinderopvang waar ze heel graag heen wil. Ze weet donders goed dat alle andere kindjes daar wel heen mogen om te spelen en zij niet. Nu weet ze dat ze er na de zomer heen mag; eerst zwemmen in de zee in de zomer en dan naar school. Maar dat duurt nog lang….

Iedereen trouwens heel erg bedankt voor de lieve felicitaties en kaartjes voor mijn verjaardag twee weken geleden. Van mijn hele lieve vriendinntjes uit Nijmegen heb ik superveel mooie glazen harten gekregen zodat ik veel sieraden kan maken voor het kinderkankerfonds. Super bedankt meiden! Ook bedankt voor het helpen om er heel veel te verkopen en het in elkaar te zetten. Ook kreeg ik van een vriendin van Saskia mooie grote harten en nog veel meer moois uit China voor de verkoop en van mijn collega Maria mooie sieraden om te verkopen. Super bedankt. Zoals velen hebben gemerkt had ik wel de telefoon uitgezet op mijn verjaardag en eigenlijk niets gevierd. Ik had er gewoon geen zin, niet het idee dat er echt veel te vieren was. Maar dat is morgen op Elises tweede verjaardag wel anders. Want dan hebben we het goede nieuws te vieren……………..(jaja ik vertel het zo).

Binnenkort krijg ik er weer wat verkoopplekken bij voor de sieraden, zowel in Lerum als in Floda! Geweldig toch. Er zijn er al ruim 1100 verkocht. De teller staat inklusief alle gulle donaties al op acht duizend euro. Mijn doel is nu tien duizend. Wie helpt mee?!

Ok, dan hier het goede nieuws! Informatie is niet altijd geweldig tussen artsen en ouders. Wij gingen nog steeds uit van 8 chemokuren (eerst twee, dan de tweede operatie en dan nog zes van het protocol). Maar aangezien er geen operatie nodig was, horen die eerste twee kuren bij die zes van het protocol. Dus maar zes in totaal. Dat betekent nu nog maar eentje en twee maanden eerder ‘ons leven’ terug. Fantastisch! We krijgen dan nog wel veel bloedcontroles, scans en testen en misschien ook een onderhoudsdosis enkele maanden. Maar Elise kan waarschijnlijk na de zomer dus op de opvang beginnen. Heerlijk voor haar en voor ons.

Wij hebben er weer ietsjes meer zin in! Er is hoop want ik heb het.

Veel liefs uit Floda.

13 gedachten over “Goed nieuws!

 1. He lieve Triezenbergjes,

  Dat is inderdaad supergoed nieuws, mooi verjaardagscadeautje!! Nog eventjes en dan kan Elise hopelijk weer gewoon een vrolijk meisje van twee zijn!

  dikke kus!

 2. Supervetcool zussie!!!

  Geniet morgen van de verjaardag! Ik beloof dat ik dit jaar niet zal vergeten te bellen 😛 Gelukkig is het cadeau voor het grietje al aangekomen!

  Dikke kus.

 3. Wat een fijn vooruitzicht!!!! Super! Zo moet het leven van kindjes van (bijna) 2 zijn. Fijne verjaardag morgen!

  liefs Merel

 4. Wat fijn voor jullie! Gelukkig is het einde in zicht en kunnen jullie binnenkort weer buiten de ziekenhuismuren genieten van jullie sterke dochter. Fijne verjaardag morgen!

  X Sabine, Maurice en Floris

 5. Wat gaaf! Zit hier te janken van blijdschap en opluchting! Wat goed om te horen dat ze zo goed door de laatste kuur door gekomen is. Dat het dus niet steeds slechter met dr lijfje gaat maar de chemo’s nog steeds weet te verwerken voor de volgende begint. En dan ook nog het nieuws dat jullie er nog maar 1 hoeven te door staan! Wat een feest zal het morgen worden! Geniet er van. Er straalt zoveel kracht, liefde en hoop uit dit berichtje! Zet hm op!!!! De weg na chemo zal ook zwaar zijn maar wel gelukkig een opbouwende!! Geen troep meer in dat lijfje en afnemende ziekenhuisbezoeken.
  Dikke kus en knuffel!

 6. Dat is heel goed nieuws om te horen. We wensen jullie voor morgen een hele fijne tweede verjaardag (ik ben twee en ik zeg nee! Succes!) van Elise en sterkte voor de komende tijd.

  Liefs,
  Jorden, Mieke, Lucas & David.

 7. Voor Eliesje: gefeliciteerd met je tweede verjaardag, morgen. Je krijgt kusjes van de eendjes, de zwanen in het water, de geitjes die in het gras lopen, en van de vogeltjes, en van de poes van de buren, en van de hond van de andere buren… en van Hans en Elisabeth.
  Dat zijn heel veel kusjes!!!!

  Voor jullie allemaal: gefeliciteerd met het goede nieuws dat er nog maar 1 chemo nodig is. Dat is een cadeau, zeg.
  Liefs, Elisabeth

 8. Hurra vilka underbara nyheter! Bättre födelsedagspresent kan man inte få! Nu ser vi fram emot en ljus vår och en härlig sommar! Massor med kramar till hela familjen från oss.

 9. Hai lieverds,

  Wow wat een goed nieuws! Echt helemaal top en om heel blij van te worden. Feest er morgen dus maar goed op los! Heel fijn idee dat jullie nog maar 1 x zo’n kuur hoeven te doorstaan, daarna zal het allemaal bergopwaarts gaan en kunnen jullie idd weer een beetje een normaal gaan leiden, inclusief files, werk en school. Kan je nagaan dat je daar naar verlangt! Daar kunnen wij zeurpieten (over het weer, pijn in je grote teen, een bad hairday, een afgebroken nagel etc) nog wat van leren.

  Heeeeel veel plezier morgen en hierbij alvast een Mexicaans verjaardagsliedje voor Elise:
  Estas son las mananitas, que cantaba el rey David, a las ninas bonitas, se las cantamos asi. Despierta Elise despierta que el dia ya amanecio, que los pajaritos cantan, la luna ya se metio.

  http://www.youtube.com/watch?v=fSbTVRPLoEA&feature=related

  (hierbij de link voor de muziek en rest van het lied 🙂

  Doeiiiiiiiiiiiiii lieverds hele dikke kus!

 10. Fantastiska nyheter!
  Såååå glad för er skull! Jag tänker på er hela tiden, hoppas Elise aldrig minns detta elende och att hon så fort som möjligt får hänga med sina polare på dagis igen. Håll ut världens starkaste Gustav och Lisanne och Elise så klart!Varma hälsningar till Isabell och hennes föräldrar med.
  /Aleksandra

 11. Dat is een mooi “verjaardagkadootje”!! een fijn nieuw jaar toegewenst Elise!!
  Een topjaar voor jou en je pappa en mamma van Joost ne Marijcke

 12. Wat een goed nieuws! Ik ben blij voor jullie. Nog van harte gefeliciteerd met jullie mooie dochter.
  Veel liefs Eveline (en Michiel)

 13. Een mooier verjaardagscadeau kun je niet krijgen!!!!! Heeft Elise ook genoten van d’r verjaardag?
  En nu aftellen naar de laatste kuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *