Een heerlijke verjaardag en een darmbacterie

Een heerlijke verjaardag en een darmbacterie

Drie jaar! Ons kleine meisje wordt groot. Heel erg bedankt voor alle verjaardagskaarten en cadeautjes! Ze heeft veel te veel gekregen natuurlijk.

Drie jaar, dat moet gevierd worden met een echt partijtje. Elise had het er al maanden over gehad, haar partijtje. Iedereen heeft ze uitgenodigd. Iedereen die ze kent en iedereen die ze niet kent. Op zondag was het dan zover en het was een groot succes. Alle kinderen waren verkleed en erg lief. Het voelde bijna als een “gewoon” partijtje. Er was taart, hotdogs, snoep en kadootjes. Elise was erg blij en dat waren wij ook.

Toch leek dat partijtje de avond ervoor nog heel ver weg en dreigde alles in het water te vallen. Elise had maagkrampen en veel pijn, dus moesten we naar het ziekenhuis. Daar aangekomen werden de krampen erger en de arts dacht dat het constipatie was. Maar omdat we weten hoe Elise reageert als ze verstopt is, waren we zeker dat het iets anders was. De dokter wilde een klysma zetten maar we weigerden. Na een uur in het ziekenhuis kreeg ze dus behoorlijke diarree en toen wisten we wat het was. Clostridia, een bacterie die Elise al meerdere keren heeft gehad tijdens haar eerdere behandelingen. Haar darmen kalmeerde gelukkig een beetje, maar we moesten toch overnachten in het ziekenhuis. Na een ok nacht mochten we gelukkig op zondagochtend alsnog naar huis.

Op zondag had ze dus haar heuse grote meisjes partijtje. Een groot succes ondanks de buikpijn en diarree. We genoten ervan om ons kleine meisje samen met haar vrienden te zien. Maar het is moeilijk niet te gaan zitten piekeren. Hoeveel verjaardagen zal ze mogen vieren? Nog een? Vijf? Twintig? Hoe vaak mag ik zelf nog bij haar verjaardag zijn?

Afgelopen dinsdag begon chemotherapie nummer twee, ook al had ze de bacteriën in haar buikje. Dat betekent een extra zware week, want isolatie. We mogen niet in de keuken of overdag naar speeltherapie. Vier personen op de kleine kamer is gewoon teveel. Maar vandaag had ze al minder buikpijn, dus dat was relaxed. Nog twee dagen. Dan is het weer herstelweek met waarschijnlijk misselijkheid en blaren in de mond. Ik hoop maar dat ze zich snel weer voelt goed.

10 gedachten over “Een heerlijke verjaardag en een darmbacterie

 1. Lilla älskade vän…rid ur denna storm något annat finns inte.
  Hoppas av hela mitt hjärta på att du får må lite bättre snart.
  Stor styrka och kraft till er alla
  Kram
  Marina med familj

 2. Nog van harte gefeliciteerd!!!
  Wat mooi om te lezen dat zij, en jullie daarom ook, zo’n mooie dag gehad hebben 🙂
  Veel kracht weer de komende dagen…

  Liefs en een dikke knuffel

 3. Nog van harte gefeliciteerd en wat fijn dat jullie toch een mooie dag hebben gehad en genoten, maar wel dubbel inderdaad hoelang nog. Blijft heftig, probeer er zelf niet te lang bij stil te staan maar dat is natuurlijk makkelijk gezegd.

  Pffff wel heftig een week in isolatie en daarna weer de herstelweek.
  Nog bedankt voor je mail. Elynn is niet getest op Li-Fraumeni en wij ook niet.
  Volgende week hebben wij weer een MRI en uitslag.
  Heel veel sterkte en kracht en we blijven jullie volgen.

 4. Zo! Poeh! Wat een rollercoster weekend hebben jullie weer gehad! En nu met ze alle in dat kleine hokje…. Sterkte!!! Kan me voorstellen dat je de minuten af telt tot jullie weer naar huis mogen. Hopelijk wordt de buikpijn steeds iets verder minder. Dat ze volgende week niet alles tegelijk heeft. Sterkte en dikke knuffel voor jullie allemaal!

 5. Först vill vi säga Grattis i efterskott på födeslsedagen! Hoppas du fick många fina presenter och att tårtan smakade extra gott fina lilla Elise! *många kramar*

  Eskil har också klostridier, biverkningar efter cytostatikan och är isolerad. Vi är också isolerade jag och Tk.

  Tänker på er.
  *styrkekramar*

 6. Vill någon dag i efterskott skicka ett stort Grattis till finaste lilla tjejen som fyllt 3 år. Lät som du firat ordenligt o blivit bortskämd med många presenter, precis som man ska bli.

  När jag hör om allt som händer blir man ledsen, tänk att det inte bara kan vara nog med sjukdomen.
  Vill bara krama om er fly från den verkligheten vi båda lever i.
  Ska man vara glad för att det är vår o för allt annat runt omkring som är positivt? Det är så svårt, det enda man tänker på är ju det jävliga som händer våra små änglar.

  Hoppas en liten hälsning o kram kan värma för en stund.
  hälsningar från Mamma till Alice

 7. Elise,
  Van Harte Gefeliciteerd met je 3de verjaardag! En wat een mooi feestje heb je ervan gemaakt. Helemaal zelf gepland. Wat goed joh. Vaker doen!! Gewoon spontaan 😉
  Succes met de chemo’s. Je kunt het meid.

 8. Lieve schatten,

  Wat fijn dat Elise toch nog een leuke verjaardag had 🙂
  Ik mis haar lieve snuit en hoop haar gauw een knuffel te kunnen geven <3
  Thinking of you! Hopelijk geen te moeilijke herstelling deze week…
  xxx xxx xxx xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *