Op de goede weg

Op de goede weg

De intensive care. Een metertje links van ons is een klein babietje hard aan het huilen. Een meter rechts van ons een oudere vrouw aan het overgeven. Tussendoor gaan er twee infuusalarmen, praten er twee zusters in de telefoons en twee anderen lopen af en aan. Hier moet Elise uitrusten en aansterken. Succes.

Op dinsdagavond mochten we om kwart over acht eindelijk naar haar toe. Na twaalf uur was het heerlijk om haar weer te zien. Gister was ze heel erg suf, ze wilde niet praten en dat is raar. Haar hartslag ging telkens onder de alarmwaarden en die van ons dus omhoog. En alles wat ze sochtends binnen had gekregen kwam er in raketvaart weer uit. Kortom wij waren ongerust, maar de artsen waren tevreden.

Vandaag zegt ze iets meer en zijn we erachter dat haar hartslag naar beneden gaat van een bepaald medicijn, dus krijgt ze nu iets anders. Straks mogen we naar de gewone afdeling naar een eigen kamer, hoop dat het goed blijft gaan. Van de dertien slangen hebben we er straks nog maar eentje!

Haar linkerarm en linkerbeen liggen wel nog levenloos in het bed. Ze reageert minimaal op gekietel, maar het begin is er in ieder geval. De weg die komen gaat is lang, maar we zijn begonnen.

Er is hoop, want ik heb het!

16 gedachten over “Op de goede weg

 1. Underbara lilla Elise…
  Massor av hopp, styrka och kärlek.
  Ett steg i taget mot en ljus framtid ..

  Krama om henne från mig, kram till en underbar familj

  Marina

 2. En vacker ros, nej många fler, helst hela famnen full jag ger,och goda önskningar javisst dem finner ni på varje kvist.
  Kram

 3. Skönt att det går åt rätt håll, och att ni snart kan få ett eget rum. Stora kramar från oss till er alla 4! KRAM

 4. Wij blijven allemaal hopen met jullie, en sturen deze positieve hoop in duizendvoud naar jullie toe.
  Veel kracht en sterkte ,
  Marja

 5. Åh, vad skönt att ni är hoppfulla! Vi håller alla tummar för att stegen på
  återhämtningens väg fortsätter åt rätt håll. Många kramar

 6. Vet inte vad jag ska säga vet bara att jag vill säga,
  hoppas att ni kan känna all den kärlek som era nära och kära ger er.
  va starka, men tillåt er själva att även va svaga, man får gråta och skrika.
  tänker otroligt mycket på er.

  Kram

 7. Åh vad härligt att få läsa att allt går så bra. Vilken kämpe hon är Elise!
  Och vilket stöd och kärlek hon har från nära och kära – bästa medicinen!!! Skickar styrkekramar till er alla i familjen.
  //Ann (babymassagen)

 8. Gelukkig….positief nieuws, gezien de omstandigheden. Wat fijn! Hopelijk gaat vandaag alles nog weer een beetje beter, en is het verblijf op een gewone kamer ook iets minder onprettig.
  Hele dikke knuffel!

 9. Hee,
  Wat fijn dat de artsen tevreden zijn, en wat moet het heerlijk zijn geweest weer bij Elise te kunnen zijn. Heel veel succes en sterkte vanuit Wijchen!

 10. Onze mail heeft duidelijk wat vertraging. Lezen dit dus nu pas net op zondagochtend. Hopelijk zijn jullie inmiddels naar je eigen kamer verhuisd. Jullie hebben al genoeg op je bord!! Daar hoef niet nog is de buren bij te hebben. En hopelijk gaat Elise langzaam weer wat kletsen en spelen. Sterkte daar in het ziekenhuis!!! En wij blijven hier met jullie mee hopen en aan jullie denken met heel veel positieve gedachtes.
  Dikke kus Brigit en Marcel

 11. Ik hoop zó dat jullie het diepste dal nu hebben gehad. Dat elke dag gewoon een beetje beter wordt en jullie heel gauw weer een normaal gezinsleven kunnen hebben. Elise: heel veel sterkte met opknappen! En veel liedjes blijven zingen hè! Dat is goed voor het genezingsproces!
  Heel veel liefs jullie kant op vanuit Den Haag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *