Nee tegen Kanker

Nee tegen Kanker

Union for International Cancer Control (UICC) wil een politieke discussie op gang te brengen en de strijd tegen kanker hoog op de internationale agenda te zetten. Al 129.344 mensen zijn je voorgegaan en vinden dat er wat gedaan moet worden tegen de voortgang van kanker . Klik hier en zeg ook nee tegen kanker!

Vandaag was ik met Eliesje in het ziekenhuis, even bloed prikken, routine klusje. Alles ok, natuurlijk nog hele lage waarden, maar niets meer dan dat. Volgende week veel op het programma: controle van de nierfunctie op maandag, MRI van de hersen op dinsdag (heel erg spannend) en gehoortest op woensdag. Graag op dinsdag even extra aan Elise denken. Vandaag twee andere kleine kindjes op de afdeling met belangrijke onderzoeken: we denken aan jullie. Ook Isabel die vandaag gaat beginnen met een zware behandeling: een kaarsje brandt voor jou en je familie.

Vorige week toen we in het ziekenhuis waren, was er een vreemde stemming op de afdeling. We wisten dat er een meisje naar ‘boven’ (de intensive care) was gegaan en dat het niet goed met haar ging, maar we wisten niet hoe het daarna met haar was gegaan. Later hoorden we dat dit lieve meisje is overleden. Woorden schieten hier tekort. Kan me niet voorstellen hoe haar moeder zich voelt. Paniek, onmacht, woede, grote radeloosheid. Het ergste wat er kan gebeuren is gebeurd. Ook al kende ik dit meisje nog niet lang, het komt hard aan in mijn hart. Het is zo onrechtvaardig. Haar leven had zoveel langer en mooier moeten zijn. Ik denk aan haar elke dag en hoop dat zij het nu goed heeft bij de engelen en ons toe lacht.

Don’t tell me that you understand.
Don’t tell me that you know.
Don’t tell me that I will survive,
How I will surely grow.
Don’t come at me with answers
That can only come from me.
Don’t tell me how my grief will pass,
That I will soon be free.
Accept me in my ups and downs.
I need someone to share.
Just hold my hand and let me cry
And say, “My friend, I care”

My friend, I care

5 gedachten over “Nee tegen Kanker

 1. Jag tänker på Elise och er varje dag, men ska tänka extra mycket på tisdag och hålla mina tummar för hur testerna går!! Skönt att höra att ni har kunnat fira jul i skåne och att ni hade det mysigt!! Själva var vi ju i era hemtrakter i julhelgen och hade det lugnt och skönt med god mat:)
  Kram till er alla!

 2. Lieve Lies, Guz en Liesje,

  WAUW. Wat een heftig filmpje, maar wát een prachtig gedichtje. Heel erg veel sterkte met de schrik van het overlijden van dat lieve kleine meisje… Vreselijk. Zoiets mág gewoon niet gebeuren…

  Ik ben blij met het super nieuws dat het met Elise alweer een stapje in de goede richting gaat, wat een top nieuws ! Heel erg veel sterkte tijdens deze chemoweek, geef Liesje een dikke knuffel van mij en zeg maar dat ze zo goed door moet vechten als ze al doet. Ik ben blij dat ze er op de filmpjes zo vrolijk uit ziet en lekker aan het praten en lopen is. Lief klein toppertje !

  Dikke knuffel voor jullie allemaal.

  Kus, Anne-Sophie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *