De Zweedse KanjerKetting

De Zweedse KanjerKetting

Leuk dat er zo veel enthousiaste reacties binnen komen, zowel hier als op de mail en facebook. Dat maakt het nog duidelijker dat ik mijn energie goed gebruik.
Hier is een leuk videootje over de kanjerketting in Nederland.

In Duitsland heeft de kanjerkettting, Mutperlen, de gezondheidsprijs Pulses Award 2012 gewonnen. Een belangrijke prijs, zelfs de Duitse minister van sociale zaken was bij de prijsuitreiking aanwezig.

Nog even voor de duidelijkheid: de bedoeling is dat alle kinderen die in het ziekenhuis in Göteborg hun diagnose krijgen een kanjerketting krijgen. Dus ook de kinderen die eerst hierheen komen en daarna in de streekziekenhuizen behandeld worden. Zij kunnen dan hun Kanjerkralen via een stempelkaart ophalen als ze hier in Göteborg in het grote ziekenhuis zijn.

Het is heel leuk dat de kanjerkralen van fimo klei zijn, daar kun je ook thuis makkelijk mee werken. Ik had op het internet gelezen dat er ouders zijn die wel eens een eigen kraal maken voor een gebeurtenis. Dus dat wilde ik natuurlijk ook. Hier is het resultaat.

20120715-235131.jpg
Van links naar rechts:
Een beertje met een koptelefoon voor alle gehoortesten
(voor alle oogtesten heeft ze een beertje gekregen met een oogpleister)
Een handje voor het trainen met de ergotherateut
Een voetje voor de fysiotherapie
Een mini spalkje

20120715-233409.jpg

Als je ook een bijdrage wilt geven dan kan dat voorlopig op het rekeningnummer van mijn broer 6396320 t.n.v R.J. Tolenaar te Leiden onder vermelding van Zweedse Kanjerketting. Super bedankt.

20120715-233448.jpg

9 gedachten over “De Zweedse KanjerKetting

 1. Hej!
  ville bara skriva att vi vet i vilket helvete ni levt/lever i. Utanför går bussarna som vanligt men i vår värld har allt stannat. Har en 2 åring som har en hjärntumör och 85 veckors cellgiftsbeh….kraaaam

 2. Lisanne du är helt fantastisk och ger så otroligt mycket tillbaka, och all energi du använder skickar du ut full av kärlek. Du samlar kraft från din fantastiska goa familj , och från kämpen Elise som fångat mitt hjärta och som alltid kommer att ha en speciell plats hos mig, trots att jag aldrig träffat er känner jag att ni är sann och helt fantastiska.
  Fortsätt kämpa på och Lisanne du är en helt fantastisk kvinna <3

  Kramar
  Marina

 3. Wat geweldig dat je dit allemaal voor elkaar hebt gekregen. Ga zo door. Ben trots op wat je doet! En gelukkig doet Elise het ook goed. ze is een goede ambassadeur in Zweden. Kan ze alle kindjes uitleg geven en inspireren 🙂

 4. Hejsan,
  Vilken fantastiskt grej detta är, något positivt för alla våra kämpande barn som de kan relatera till okanske även glädjas åt. Om det blir som du säger att alla barn från Götebog kommer få enttöre så lovar jag jag får en glad tjej.
  Om jag kan hjälpa dig med ngt får duäga till. Trycker en del själv till mitt projekt på copyshop här i Kungsbacka. Kram Sara

 5. Wauw wat een mooie zelf gemaakte kralen zeg! Wat ben je creatief. Wat super dat jullie de kanjerketting ook in Zweden hebben geïntroduceerd. De ketting is een mooi dagboek om te laten zien wat de kindjes allemaal moeten doorstaan en ondergaan. Elynn heeft ookal een veels te lange ketting. Ook wij gaan voor de mooie bloemenkraal. Heel veel sterkte en wij duimen mee voor een goede uitslag van de MRI.

 6. Du kanske redan vet att ett liknande program också finns i England http://www.bechildcanceraware.org/beads-of-courage/, USA, Japan och Nya Zeeland? Kanske kan du få råd eller hjälp från dem också att starta upp det på större skala i Sverige. En bekants son har över 1100 pärlor och det verkar väldigt uppskattat mitt i allt det jobbiga. Önskar lycka till med både Supersnöret och Elises behandling och tillfrisknande 🙂

  1. Tack för ditt kommentar! Jag känner till beads of courage och det finns även bravery beads i olika länder. Det finns många överenkommelser och några skillnader mellan de olika “system”. Jag har haft kontakt med några personer i Belgie, Irland, Tyskland och Österike angående organisationen av ett uppstart. Och så såklart med den Holländska organisationen där systemet med de färgglada Superpärlor (Kanjerketting) kommer ifrån.
   Väldigt kul att en sådan bra ide finns i så många olika länder. På youtube kan man se fina klipp på vuxna och barn som berättar om deras erfarenheter.
   Nästa vecka hoppas jag att jag kan leverera mera nyheter om Supersnöret i Väst Sverige. Och sedan håller jag på översätta en jätte bra artikel om det hela! Håll utsikt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *