Jaaaaaaa thuis

Jaaaaaaa thuis

Na bijna twee en halve week zijn we weer heerlijk thuis! Elise genoot er zichtbaar van en ging binnen een uur met sprongen vooruit. Toen ik haar in bed legde voor haar middagslaapje lag ze heerlijk te schaterlachen alleen maar omdat het haar eigen bedje was. Geluk.

Maar laat ik vooral vertellen wat er sinds het weekend gebeurd is. Elke dag ging een heel klein beetje beter. Op maandag ging ze opeens haar armpje wat spontaan bewegen, nog niet functioneel maar wel spontaan. De verstopping is sinds het weekend weg. (Daarna had ze meteen diaree. Nu maar hopen dat we binnenkort de middenweg vinden.)

Zondagavond kwamen Love en Lilly op bezoek, de buurkindjes. Heerlijk vond ze dat! Leuk om te zien dat ze daar echt van genoot. In het weekend gebeurt er nooit iets, dus de maandag is meestal heel druk. Tandarts, fysiotherapeut, ergonoom, kurator, psycholoog en verschillende doktoren, allemaal afgewerkt.

Dinsdag kreeg Elise een lumbaalpunctie om te kijken of er kankercellen in haar hersenvocht zitten of niet. Hopelijk niet natuurlijk, de uitslag komt over twee weken. Maar op maandagavond moest er dus ook nog een dubbeldouche gedaan worden en eigenlijk dinsdagochtend ook. Maar we hebben gewoon geweigerd om haar haren en gezicht ook te doen haha. Voor een lumbaalpunctie hoeven ze toch alleen maar bij de rug te zijn. We hebben alleen voorzichtig de rest geboend, dat werd onder enig huilen geaccepteerd, maar het werd in ieder geval geen verschrikkelijke gilpartij. En de lieve zuster liet op dinsdagochtend dus de tweede dubbeldouche lekker zitten. Dubbel geluk.

Dinsdag dus onder narcose. Ging allemaal goed. De pleister van de neussonde en de portocath naald vervangen. Dus we kregen haar zo goed als nieuw terug. Had wel gevraagd of ze haar lekker lang wilde laten uitslapen, anders wordt ze heel verward en boos wakker. Dus twee en half uur lang lekker krantjes gelezen aan haar bed. Raar als je er zo vaak bent dat zelfs het narcosepersoneel vraagt hoe het met de baby gaat.

Vandaag dus naar huis. Ze zat in de auto zelfs met haar hoofd op de muziek mee te deinen. Thuis wilde ze meteen op haar kleine gewone stoeltje zitten en dat ging ok. Ze wilde ook staan, maar werd heel verdrietig toen dat echt nog niet ging. Moeilijk uit te leggen aan een bijna drie jarige dat ze wel mag lopen maar het niet meer kan. Nog een paar maandjes trainen denken we.

Morgen of vrijdag hopelijk even langs het ziekenhuis om de morfinepomp weg te halen. De sonde in haar neus is eigenlijk wel heel handig, nooit meer het gevoel dat ze te weinig binnen krijgt. Zelf vindt ze het wel prima maar soms een beetje raar als haar buik opeens warm of koud wordt als we er iets in spuiten. Hopelijk kunnen we maandag beginnen met de eerste chemokuur. Met frisse tegenzin, dat dan weer wel.

17 gedachten over “Jaaaaaaa thuis

 1. Lieve lisanne en co,
  Klinkt positief. Zo interpreteer ik in elk geval deze bijna “oerkreet”. Weer een goede dag erbij?? Wat fijn vind ik dat voor jullie. hang in en geniet van deze goede momenten. Lieve groet voor allen van Peter en Will

 2. Hemma igen, vad skönt… There is no Place like Home.
  Kärlek från hjärtat och krama om lilla prinsessan.

  Marina med familj

 3. Wat fijn voor jullie na alle verdriet en wanhoop dat het ietsjepietsje beter gaat.
  Heerlijk om weer thuis te zijn met Elise en te zien dat zij daar zo van geniet.
  Veel sterkte met de komende chemo.
  Liefs Marja

 4. O Elise, wat top voor jou dat je weer in je eigen bedje mag slapen. Lekker in je eigen huissie, zoals het hoort. Geniet maar even goed, is het daar ook zo koud? Hier best wel, mutsen en handschoenenweer.
  Groetjes van Sander, Katja, Annelies en Josefien

 5. Underbart att Elise piggar på sig så bra och att ni fått komma hem. Vi fick också åka hem idag. Så skönt!
  Kram från Lena

 6. Borta bra men hemma bäst, speciellt när ‘borta’ är på sjukhuset! Hoppas ni får sköna dagar hemma nu. Kram AM

 7. Wat heerlijk dat het beter gaat. En fijn dat jullie weer als gezinnetje thuis zijn. Hopelijk genietend van sneeuw??
  Hier is het flink koud (snachts −11, overdag −4) Maar lelijk ijs, dus schaatsen zal het niet erg worden denk ik.
  Zal Elise straks ook in een warm zwembad het lopen weer gaan oefenen? Misschien dat dat de frustratie wat weg kan nemen. Of verwachten ze dat de arm en been functie zodanig snel weer terug zullen komen dat ze natuurlijk herstel afwachten??
  Succes komende weken met de chemo. Zet m op Elise!

 8. Hejja Elise!
  Vad glada vi blir av att läsa att du mår bättre! Eskil blir också magiskt friskare när han kommer hem.
  Idag blev han så frisk så han lekte så våldsamt att han lyckades dra ner en spegel i huvet på sig själv… Inte fullt så bra :/ Som Tur var blev det bara en bula längst upp på huvet.
  Ang. gåendet, kan hon inte få en läragåstol? En sån som Eskil har. Då kan hon ta sig dit hon vill utan att kunna gå.
  Massa kramar
  Karin och Eskil

 9. There is no place like home, dat blijkt maar weer! Hopelijk geeft dat jullie ook weer klein beetje energie! X

 10. Åh vad härligt för er att vara hemma! Skönt att läsa om Elise glädje över att komma hem. Massor av pussar o kramar till er alla!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *