Happy birthday to me

Happy birthday to me

Er is nog niet zo heel veel verandering. Ze is nog steeds moe en verdrietig en beweegt heel weinig. Ze is nog verstopt, eet vrijwel niets en heeft pijn. Vandaag zijn de hechtingen eruit gehaald, het zag er goed uit. Ze heeft een sonde in haar neus gekregen zodat we daar eten, drinken en medicijnen door kunnen geven. Verder heeft ze nu ook een morfinepomp zodat de morfine meer gelijkmatig gegeven wordt. De koorts is gelukkig vandaag niet langs geweest. We hebben een aangepaste stoel en wandelwagen met nek- en beensteun gekregen, zodat ze enigzins rechtop kan zitten en niet alleen in bed hoeft te liggen.

Verder is er nu iets meer bekend over de behandeling. We beginnen met drie kuren chemo van ieder twee weken en daarna zes weken straling. Kleine kinderen gaan elke keer onder narcose, zes keer vijf dagen, dertig keer dus. Daarna gaan we weer een paar maandjes door met de chemo. Hopelijk helemaal klaar vlak voor de kerst.

Praktisch is het vooral heel hard werken. Medicijnen, sondevoeding, verschonen, slangen die het wel of niet doen en proberen Elise te activeren. En daarnaast onze kleine Sophie, vrolijk aan het brabbelen, die heeft natuurlijk ook schone luiers en voedingen nodig. Gustav slaapt in het ziekenhuis met Elise en ik kom meestal savonds rond tienen thuis met Sophie. Mijn ouders zijn er en helpen met eten, boodschappen en de was, heerlijk.

Vanochtend hebben de clownen voor mijn verjaardag gezongen. En savonds heerlijk met de schoonouders en ouders gegeten. Met taart. Alleen mocht het kaarsje natuurlijk niet aan ivm met brandgevaar. Ach ja, volgend jaar beter.

We krijgen veel kaartjes, kadootjes en berichtjes. Al veel gekke fotos gekregen, leuk! Iedereen die met ons mee leeft, super bedankt. We hebben alleen de energie en tijd niet om te antwoorden of om de telefoon op te nemen. Het is vaak een gekkehuis hier en als het eindelijk even rustig is dan kunnen we niet anders dan even stil te staan en verwonderd om ons heen te kijken dat we weer in het ziekenhuis vast zitten.

In de nieuwe stoel en de wagen kunnen we makkelijker spelen, dus dat is fijn. Vandaag en gister even geverfd en in de keuken gezeten. Weet dan eigenlijk niet zo goed of ik dan moet huilen of lachen. Lachen omdat het een half uurtje beter gaat of huilen omdat het nog zo slecht gaat. Ik voel me belazerd. Ben teleurgesteld in het leven. Misschien wil ik wel teveel of te snel. Misschien moeten we wel tevreden zijn met dat het niet nog slechter gaat. Misschien moet ik maar accepteren dat onze vrolijke kletsende Elise er niet meer is.

Nee. Dat nooit. Het moet lukken!

10 gedachten over “Happy birthday to me

  1. Poeh Lisan, wat een pittig verhaal weer. Op de een of andere manier kan ik me zo inleven in jullie situatie, als ik je verhaal lees. Al zal dat waarschijnlijk meer mijn gevoel zijn dan dat het zo is, maar het is wel prettig om met jullie mee te kunnen leven, hoe heftig de realiteit ook is… Bij deze heel veel hoop en kracht namens mij voor jullie allen, en een dikke knuffel voor jullie. Kus, Anne-Sophie

  2. Grattis på din dag i efterskott. Mysigt att ni fick firat lite mitt uppe i alltihop. Jag inser dock att vi inte ens kan föreställa oss vad Elise och ni går igenom nu och vad ni har framför er. Många styrkekramar

  3. Weet niet zo goed wat te schrijven …. Zou zo graag meer voor jullie doen, maar meer dan aan jullie denken, hopen en bidden gaat vanuit Nl helaas niet. Fijn dat je ouders er zijn, ook voor de praktische ondersteuning
    Dikke knuffel!

  4. Wat een heftig vooruitzicht, voor Elise vooral, maar ook voor jullie. Waarom moeten die chemo’s en bestralingen zo intensief? Het is maar een klein lijfje. Bij volwassenen doen ze toch ook niet zo veel? Wat moet ze sterk zijn om dit te ondergaan.
    Geef Elise vooral een dikke knuffel van me (ook al heeft ze me nog nooit gezien). We bidden nog steeds voor een beter leven voor jullie allemaal.
    x

  5. Hold ut Lizanne! Vi er med dere i tankene hver dag og jeg önsker virkelig at dere hadde sluppet dette en gang til. Pratglade Elise kommer tilbake, det bare må hun:-) Jeg kan bare forestille meg hvilken “hverdag” dere har nå, og jeg önsker det var noe jeg kunne gjöre for å hjelpe dere.

  6. Lilla älskade Elise……önskar av hela mitt hjärta att jag kunde göra något, vill så gärna hjälpa er.. kram, styrka och ett långt tålamod… tänker på er..tycker om er ni underbara.

  7. He lieverds,

    Nee, accepteer alsjeblieft niet dat de vrolijk kletsende Elise er niet meer is. Die is er wel degelijk. Ze zit nu verder van binnen, maar ik weet zeker dat diep in dat sterke lijfje er een meisje in zichzelf zit te kletsen. En dat meisje komt er uit, dat moet gewoon.

    Het gaat lukken. Met alle liefde die jullie er in stoppen, en met alle liefde die vanuit Zweden, Nederland en zelfs Mexico gestuurd word, kan dat niet anders!!

    Dikke kram, Marcel.

  8. Lieve Lisanne, Gustav, Elise en Sophie,
    Deze moeilijke vooruitzichten weet ik niet goed hoe wij moeten reageren. Wij leven met jullie mee en voelen ook de machteloosheid. Hou de moed in, ook al is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Met jullie liefdevolle verzorging en aanwezigheid hopen wij dat Elise snel weer vrolijker wordt en opknapt. Nog gefeliciteerd met je verjaardag gisteren. Het is er niet van gekomen, om je te feliciteren. Ik weet niet of de kadootjes die Elsa had meegenomen al inmiddels zijn uitgepakt? De boekjes met bewegende figuren geven mogelijk wat afleiding.
    Wij wensen jullie nogmaals veel sterkte.

    Liefs en dikke kus voor jullie allemaal.

    Remko & Kees

  9. Massor av kärlek och styrka till hela familjen! Hoppas Elise blir piggare snart, lite lättare att hitta orken då. Tufft med strålning, men på ett sätt skönt att de fortfarande har det att ta till i kampen mot tumören, som ni ska vinna! Stora varma kramar från AM, T och E

  10. Fina lilla söta Elise, Mitt hjärta blöder för dig. Jag har ju sett dig förut och vet vilken söt liten spralltjej du är! Det här är så fruktansvärt orättvist! Allt du har fått gå igenom och nu måste göra om.
    Du är så stark och modig och duktig.
    Du kommer att klara det här, Ni, hela familjen.
    Jag vet att folk tjatar om att man måste vara stark, som om man hade något annat val…
    När Eskil fick återfall och vi började med Salvationprogrammet var jag helt förkrossad. Men man tar en dag i taget, försöker göra det bästa av allt det hemska man måste stå ut med och NJUTER av varje liten positiv sak.

    Många många styrkekramar och kärlek till er!
    /Karin och Eskil.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *