Afwachten of gedachtes van een doordraaiende moeder

Afwachten of gedachtes van een doordraaiende moeder

Haar lieve gezichtje, ze blijft maar babbelen met de slaapdokter. “Hoe heet jij?” “Waarom heet jij ook Johan?” “Waar zijn je mama en je papa?” Er staan weer in totaal zes groene en witte jassen rond de brits waarop ze ligt. Het maakt haar niet uit en ze blijft vrolijk kletsen. Wel zegt ze dat ze het niet fijn vindt om op het smalle bedje te liggen en niet op haar gewone ziekenhuisbed. Dat komt waarschijnlijk door de evenwichtsproblemen. Ze wil dat ik haar hand vast houd en dat doe ik maar al te graag.

Wen je ooit aan je kind achterlaten bij de slaapdokter? Eigenlijk wel een beetje. Een gewone MRI scan vinden we piece-of-cake. Maar je meisje achterlaten voor een hersenoperatie? Nee, dat went niet. Als ze na een hoop geklets in slaap wordt gebracht, wordt het ons beiden even teveel. We doen een stapje opzij om elkaar te troosten en meteen gaat de schuifdeur dicht, ik zie nog net haar kleine handje hulpeloos liggen.

De chirurg zei gister dat het weer veel kan gaan bloeden en dat er twee stukken tumoren zijn die uit het begin groeien, ofzoiets. Als hij het maar weg krijgt, als ze maar weer wakker wordt. Dat ze er blijvende schade van kan ondervinden realiseren we ons niet eens, dat is kinderwerk, een larm armpje zouden we niet erg vinden. Of een voetje dat wat sleept, daar valt wel mee te leven.

En nu wachten we dus, al een paar uur lang. Op de kamer. Proberen er niet aan te denken. Langzaamaan gek wordend door het denken er aan. Is het een goed teken als het lang duurt, of juist een slecht teken. Waarom zagen we net de neurochirurg lopen, is de operatie nog niet begonnen? Ze is al negen uur weg.

En dan als ik denk aan de komende maanden dan wordt het stil in mijn hoofd en tegelijkertijd chaos. Ik kan me niet voorstellen weer maanden een ziek klein meisje te troosten. Ziekenhuis in, uit, in, uit. Bloedwaardes, aanprikken, chemos, kotsen, infecties, isolaties, koorts, diarree, antibiotika, bloedtransfusies, scans…… Of met andere worden onzekerheid, frustratie, tranen, teleurstelling, angst, woede, klein hoopje leven met veel grapjes erin.

Drie maal is scheepsrecht, zo is het toch?!

(Oja, we hebben ook nog een ander lief dochtertje, je zou het bijna vergeten. Met haar gaat het gelukkig super goed. Alleen dat slapen is niet echt haar ding, zeg maar.)

9 gedachten over “Afwachten of gedachtes van een doordraaiende moeder

  1. Översatte på google translate förstod det mesta… Huga väntan… Lilla älskade skruttan vi håller alla tummar och tår som finns hör av dig om jag kan göra något du vet att jag finns här.
    Massa varma kramar från oss
    Helena Johan Felicia (bebisen)

  2. We wachten hier gespannen met jullie mee; wat is het toch een kanjer he, mooi meisje hoor, flirten met de dokters;)
    Veel liefs en sterkte, Jur en Von

  3. Vännen, mina ögon blir glansiga och tåras snabbt igen.
    Jag tror av hela mitt hjärta att det kommer gå bra.
    jag håller tummarna hårt och önskar jag kan hjälpa till med något, jag finns för er.
    Världens största kram med hopp
    Marina med familj

  4. Konden ze tegelijk met de tumor ook al die verschrikkelijke zorg maar weghalen die jullie met elkaar moeten doorstaan. Liefs en meer liefs, uit Thesinge, waar vandaag de zon zo prachtig scheen dat het bijna pijn deed aan je ogen.

  5. Har tenkt så mye på dere i hele dag, og jeg håper alt har gått bra. Stor klem til dere alle. Vi finns her om det er noe vi kan gjöre for dere.

  6. Tänker på er! Håller tummarna för så goda besked som möjligt!

    Du skriver väldigt fint. Känner igen mig allt för väl. Blir väldigt rörd.

    Fuck cancer!

    Många kramar från Lena (Noras mamma)

  7. Heb vannacht helemaal niet kunnen slapen, was echt bezig met jullie en de operatie van vandaag! En dan dat stomme tijdsverschil…het is bij jullie nu al avond, dus ik hoop dat alles voor vandaag achter de rug is en goed is gegaan.
    Ik ga ook aan de slag met een leuke foto, wil David en de ninos (katjes) er ook op hebben 🙂
    Voor nu: mucha buena vibra y mucha luz!! Oftewel, veel goede vibes en veel licht!
    Dikke kus

  8. Ach schatten, wat hebben jullie moeten doormaken zeg. Ik kreeg tranen in mijn ogen bij het lezen. Wat een ellende, dat wachten, je kindje achterlaten en niet weten hoe het verder verloopt.
    Ik ben in gedachten bij jullie geweest vandaag.
    Nu maar hopen op spoedig herstel en hopen dat dit voor eens en altijd de laatste chemo’s zullen zijn.
    Jullie zijn kanjers en Elise de beste!
    Kus ook aan lieve Sopietje.
    Steph

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *