Goed Nieuws

Goed Nieuws

Fuck Cancer!

Het is een intensieve week geweest! Maar voordat ik mijn verhaal daarover schrijf, wil ik natuurlijk vertellen; Fuck Cancer, Elise’s scan (die zij afgelopen dinsdag heeft gehad) was ‘schoon’!!!!! Ze konden met contrastvloeistof geen tumor meer vinden. Daar waar ze eerder nog onzeker over waren, waren óf oude bloedingen óf tumorresten die nu door de chemo weg zijn!!! Natuurlijk kennen we het bekende zinnetje: ‘In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst’. Maar dit is ronde één in het gevecht Elise tegen kanker, en die staat nu dus op 1-0! Fuck Cancer.   

Vanmiddag kregen we het via de telefoon te horen. Shit wat waren we zenuwachtig. Pas daarna kwamen alle zenuwen eruit. Het had ook anders gekunt, dat het er nog zat of zelfs was gegroeid. Maar nee, alle gebedjes en kaarsjes die iedereen heeft gebrand, goede en positieve gedachten die iedereen deze kant op hebben gestuurd hebben geholpen. Super bedankt iedereen. Ok het gevecht is nog niet over want maandag beginnen we weer met frisse tegenzin maar nu vol goede moed aan chemoweek 4. Dan zijn we misschien daarna dus al op de helft. Ik durf bijna niet te geloven dat het echt waar is; schoon, niet genezen, maar voor nu ff schoon! Het zingt in mijn hoofd.

Ondertussen huilt mijn hart om hoe het had kunnen zijn, hoe het zal kunnen worden, en hoe het vele kinderen is, dat de chemo niet werkt, dat de operatie niet gelukt is of andere nare dingen. Meer onderzoek is zo hard nodig! Nog niet gestort? Dat kan hier. Nog geen sieraadjes besteld? Dat kan hier. Bedankt!

Deze week was een eitje vergeleken bij wat andere kinderen moeten doorstaan! Maar hier volgt ons verhaal; Maandag niertest, met naalden die gezet moesten worden. De eerste twee naalden die in haar armpjes gestopt werden deden het niet. Toen weer beide handen en armpje met verdovingszalf ingezwachteld. ‘Niet leuk’ bleef Elise herhalen. Daarna nog een poging die wel lukte, maar toen nog 6 keer haar armpje ´uitwringen` om bloed buisjes te vullen. Niet leuk, niet leuk, niet leuk. Maar ze heeft zich heel goed gehouden! Bijna niet gegild, maar beetje gejammerd. Om twee uur viel ze uitgeput in de auto in slaap. 

Dinsdag MRI onder narcose. Eerst maar uitgelegd dat de dokter had gezegd dat ze niets mocht eten. Oh, niet leuk. Maar ging goed, naaldje van de dag ervoor deed het nog, dus dat was mazzel. Lekker onder narcose, anderhalf uur en een lekkere girosschotel verder konden we naar de ´wakker wordt kamer`, waar ze eerst nog een uurtje bleef tukken. Daarna was ze eigenlijk meteen vrolijk, en wilde ze natuurlijk eten. Half zes al weer thuis. Super dag in het leven van een kankerpatientje. 

Woensdag gehoortest. Luisteren naar wat de dokter Emma zegt, koptelefoon op want dat moet van de dokter, dingetjes in oren stoppen want dat moet ook van de dokter. Ging allemaal zonder al te grote protesten. Donderdag waren we vrij maar vol van de zenuwen over de MRI. Vandaag dus kei goede uitslag!!!!!!! Korom top weekje. Op naar de volgende week maar dan vol met chemo.

13 gedachten over “Goed Nieuws

 1. Gaaf gaaf gaaf!!!! 1-0 voor Elise!!! Zit met tranen van blijdschap dit stuk te lezen terwijl ik het zelfs al van je gehoord had. Echt ongelovelijk dat ze voor nu schoon is!! heel veel sterkte volgende week weer. Gelukkig gewoon thuis slapen maar toch weer een week ziekenhuis in en uit… En het werkt dus de chemo is niet voor niets!! 🙂

  Dikke kus Brigit

 2. Wow!!!

  Je weet dat ik altijd elke gelegenheid aangrijp om een fles bubbels open te trekken, maar dit is wel de beste reden in jaren!! Geweldig. Ja, de wedstrijd is nog niet over, maar deze 1-0 pakt niemand jullie meer af. En met de kracht van jullie, en vooral van Elise zie ik dit helemaal de goede kant op gaan :-).

  Ik hoopp dat je nog heel veel sieraden gaat vverkopen voor dit goede doel, en ik zal ze met heel veel liefde naar Nederland koerieren als ik weer eens jullie kant op ga.

  Maar nu ga ik eerst even fijn verder met samen met Brigit de vreugdetranen er uit storten….

  Liefs, Marcel

 3. UNDERBARA NYHETER! Vi hoppas, ber och tror att det bara ska bli bättre från och med nu! Heja Triezenbergs!
  Kramar & pussar till er.

 4. GEWELDIG GOED NIEUWS!!
  Wat zijn we blij voor jullie. Alle goeds voor jullie drieën voor 2011!
  Liefs, Marijke en Johannes

 5. Jaaaaaaa! Äntligen!
  Det var dom bästa nyheterna det här året! Jag är helt överlycklig för er och Elises skull. Jag tänker på er hela tiden.

 6. lieve schatten,

  “OH, SHIT”, dit is het beste bericht dat we konden dromen!!
  Volgens Lisanne is de 4e kuur nu appeltje/eitje. Dat is natuurlijk niet zo, maar vergeleken bij het andere perspectief wellicht wel.
  Heel veel sterkte weer deze week.
  En voor Elise: ga door met groeien, praten, lachen, lopen en al die andere dingen die zo prachtig zijn aan een kindje.

  We denken aan jullie met heel ons hart!

  Monica Klaas-Willem Jop Anne-Sophie Pieter Willemijn Kim

 7. Wat een goed nieuws Lisanne en Gustav! Ik ben blij voor jullie. Veel sterkte weer deze week. Ik denk aan jullie!
  Liefs Eveline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *