Slecht nieuws helaas

Slecht nieuws helaas

Helaas slecht nieuws. Elise heeft een nieuwe hersentumor. Dit keer aan de linkerkant vlakbij de motorische funkties. We weten niet zeker of het dezelfde soort tumor is of een andere tumorsoort. 

We zagen het niet aankomen, bij een routine hersen MRI gevonden. Elise heeft geen symptomen op het moment. 

Omdat de nieuwe tumor bij de motorische funkties links zit weten we niet of het geopereerd kan worden. Misschien stereotaktische bestraling (in één keer alle bestraling op een klein punt toe dienen). Chemo niet, als het dezelfde tumor is want dat heeft vorige keren ook niet gewerkt blijkbaar. 

Nu wachten we op meer onderzoeken zodat ze hopelijk een goed plan van aanpak kunnen maken. We zijn dus gewoon thuis en wachten gespannen op antwoorden. 

Gister heeft ze een genavigeerde magneet stimulatie gekregen. Ze hadden nog nooit zo’n blij patientje gezien. Volgende week een funktionele MRI die ze wakker zal gaan doen (vrijdag oefenen in het ziekenhuis). Daarna dus weer wachten op de uitslag en een plan van aanpak.  

Fuck Cancer

15 gedachten over “Slecht nieuws helaas

 1. Lieve Lisanne, Gustav, Elise, Sophie en Sebastian!

  We leven erg met jullie mee en denken veel aan jullie.
  Sturen liefde, kracht en warmte.

  Wat een afgrond….

  Knuffel,

  Job

 2. Gatver, wat een vreselijk bericht.
  Toevallig las ik vandaag op NU.nl dat steeds meer kinderen CT-scans krijgen, en dat dan door de ioniserende straling icm met hun sneldelend weefsel, het risico op kanker bij deze kinderen groter is dan eerder gedacht.

  Toen dacht ik nog aan Elise en hoe het met haar zou gaan. Daarna kreeg ik opeens alle meldingen over je posts in mn mailbox en dan nu dit nare bericht over Elise.

  Ik hoop dat jullie ondanks de tumorontdekking toch allemaal goed nieuws zullen krijgen en het dus goed komt zonder naar traject.

  Heel veel succes en beterschap gewenst.

  1. Hoi Anne,
   Elise krijgt nooit CT scans juist in verband met die straling. Heb vanmiddag de blogg weer bijgewerkt vandaar alle meldingen in je mailbox. Dank je voor je lieve berichtjes. Liefs Lisanne

 3. Jag är så ledsen för er skull men jag vet inte någon annan som bättre klarar av detta trista än just er familj! All styrka.

 4. Lieve Elise Lisanne, Gustav, Sophie en Sebbe,
  Nogmaals heel veel sterkte toegewenst. Ik had al SMS-
  bericht gestuurd. Gisteren stond in AD een veelbelovend bericht over bestrijding van kanker. Mogelijk dat er een doorbraak is gevonden om kanker te bestrijden d.m.v. toediening van enzymen. De eigen enzymen kunnen kanker niet bestrijden, maar met niet eigen enzymen dus wel. Bij bestrijding van melanoom, een agressieve huidkanker zijn veel patiënten genezen of stop gezet. Men verwacht dit ook op andere kankervormen te kunnen toepassen. Het is nu een dure behandeling (100.000 euro). Misschien iets om te onderzoeken?
  Liefs Remko en Kees

 5. Många tankar, kramar och – om ni vill – också böner. Heja Elise; cancern kan dra någonstans där det är riktigt varmt.

 6. Lieve Lisanne
  Wat vreselijk naar. Ik kan het bijna nie geloven, dat vrolijke lieve meisje.. Veel sterkte en geluk..
  Annechien

 7. Lieve familie Triezenberg,

  Wat een naar nieuws! Ik vind het lastig om goede woorden te vinden. Die zijn er misschien ook niet. Maar dat wil niet zeggen dat ik niet aan jullie denk. Heel veel kracht en beterschap toegewenst!

  Liefs Sanne

 8. Hee! De arts die rechts op de foto staat, heeft geen schoenen of sokken aan en staat op blote voeten zag ik. Is daar een speciale reden voor?
  Of moet Elise zo lachen op de foto omdat de meneer stiekem eigenlijk stinkvoeten heeft? 😀
  xxx

 9. lieve allemaal,
  Ik voel de hoop waar we laatst over spraken! Ga er voor! Wij doen mee! Veel kracht om die vreselijke weg weer te moeten gaan, maar doe het….Er is weer veel te winnen. Veel liefs Joost en Marijcke.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *