De kanjerketting, een update

De kanjerketting, een update

Met Elises kanjerketting gaat het heel goed (of slecht, het ligt er maar aan hoe je het ziet). Hij wordt hoe langer hoe mooier. We zouden hem liever niet nodig hebben, maar hij helpt Elise te begrijpen wat er allemaal gebeurd.

Met mijn plan om de kanjerketting hier voor alle kinderen te regelen, gaat het gelukkig ook heel goed. Ik mocht het presenteren voor het personeel op de kinderonkologieafdeling en die waren heel enthousiast. Ze willen graag dat ik het verder ga regelen. Verder heb ik toezeggingen gekregen van verschillende personen met specifieke vaardigheden dat zij willen gaan helpen, denk aan websites bouwen en foto’s maken.

De oudervereniging hier, die ik een presentatie op papier heb gestuurd, was ook enthousiast en wil me misschien(!) gedeeltelijk ekonomisch ondersteunen. Maar het duurt allemaal wat langer dan gepland. En de kralen bestellen kost ook nog de nodige weken. Het is dus nog niet rond maar ze zullen er komen!

De kinderen die nu al ziek zijn zullen ze ook gaan krijgen. Maar helaas niet met terugwerkende kracht! Dat zou teveel kosten en de pedagogische meerwaarde is dan gering. Wel kunnen ze een bijvoorbeeld een paar symbolische kralen krijgen voor al ondergane behandelingen. Bijvoorbeeld één chemokraal voor alle chemobehandelingen die ze al gehad hebben of een operatiekraal voor een supergrote operatie.

Daarnaast blijven de grote en kleine bijdrage binnenkomen, super lief van iedereen! Mijn schoon-schoonmoeder verkoopt nog Elise hartjes. Mirjam en Heleen gaan vandaag op koninginnedag geld inzamelen door op de rommerlmarkt te gaan staan. Wauw, dat is toch geweldig. Dus als je nog langs het Goffertpark in Nijmegen komt!

Mijn broertje Rutger, de peetoom van Elise, werkt met verschillende websites en heeft ook een Zweedse website. Om die beter aan het lopen te krijgen doen we daar een leuke actie voor. Voor elke review die iemand in het Zweeds schrijft, storten wij samen vijf euro voor het projekt Kanjerketting! Dus dat kan aardig oplopen.
Hij blij. Kinderen met kanker blij!
(Om du kan skriva på svenska och vill hjälpa till klicka här så kan du läsa spelreglarna.)

Kortom het gaat goed met de Zweedse kanjerketting.

Eén gedachte over “De kanjerketting, een update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *