Elise loopt!

Elise loopt!

Hoi hoi, 

Nu hebben we veel te lang niets van ons laten horen. We hebben vooral genoten van het thuis zijn zonder elke keer naar het ziekenhuis te moeten voor bloedafname. We hebben vorige keer ruim een week in de isolatie gelegen en mochten op vrijdag naar huis (dus zijn nu al ruim 1,5 week thuis). Na een paar dagen was Elise klaar met het hoesten van het RS virus, met de diarree van de bacterie en met de koorst van de infectie. Ze had thuis nog wel pijn in haar voetje waar een vreemde zwelling op zat, maar waarschijnlijk is dat gewoon een infectie geweest want met alle antibiotica trok ook dat netjes weg. Nu is ze weer helemaal de oude, lekker kletsen, brood en worst eten en vooral lekker lopen, lopen, lopen.

En nu heerlijk, kan ze voor het eerst echt zelf lopen zonder bandje (tuigje). Van de chemo kreeg ze telkens pijn in haar voeten en handen en meer balansproblemen en natuurlijk heel weinig bloedplaatjes. Dus ze viel vaak en vooral hard, daarom liep ze dus altijd in een bandje zodat we haar op tijd op konden vangen. Maar nu gaat het dus veel beter met haar balans en zijn haar bloedwaardes weer goed dus loopt ze nu door het hele huis los. We moeten wel het huis opgeruimd houden, want ze snapt nog niet dat ze over dingen heen kan struikelen. En buiten is nog een beetje te moeilijk, maar dat zal ze ook wel gaan leren. Heerlijk voor haar en ook heerlijk voor ons!  

Vandaag zijn we trouwens weer in het ziekenhuis. We hebben Elise net achtergelaten onder narcose, niet leuk. Ze krijgt een MR (soort scan) van de hersen en de rug en een ruggemergpunctie. Geen moeilijke dingen gelukkig. Maar wel heel spannend. Is de tumor nog steeds weg? Zitten er slechte cellen in haar hersenvloeistof? Als het niet goed is begint natuurlijk alles weer van voren af aan, maar dan met andere chemos en misschien straling. Maar we gaan er van uit dat alles goed is. Ze laat in ieder geval geen tekenen zien dat er iets fout zou zitten. Toch is het natuurlijk heel erg spannend. Uitslag krijgen we over een paar dagen, misschien volgende week. Ik zal het in ieder geval snel hier op de site zetten!

Er van uit gaande dat alles goed gaat hebben we vooral veel zin in lekker weer, lekker werken en Elise naar de kinderopvang in september, volgens mij gaat ze dat heel erg spannend en heel erg leuk vinden.

De foto hier beneden is gemaakt ‘in betere tijden’. Heerlijk twee maanden door Malaysia met de hele familie, het lijkt zo lang geleden. Maar ook nu hebben we veel om van te genieten, lekker ín ons eigen huis zijn, de mooie en grappige opmerkingen van Elise, elkaar en alle lieve vrienden en familie in Nederland en Zweden. Jullie zijn de beste.

8 gedachten over “Elise loopt!

 1. Wauw! Wat goed dat ze zelf kan lopen! Wat een vooruitgang heeft ze toch gemaakt ondanks al die chemo’s en antibiotica! Heel veel sterkte met weer het wachten… Geniet van de rust en Elise d’r energie! Die andere-werk wereld loopt niet weg dus doe rustig aan met z’n 3-en om alles van de afgelopen maanden te laten bezinken en wat te ontstressen. Dat zullen jullie lijven nog wel nodig hebben waarschijnlijk. Dikke kus!

 2. He, gelukkig dat jullie weer thuis zijn (nou ja, na vandaag dan) en dat Elise loopt. We duimen voor een supergunstige uitslag natuurlijk. Liefs!!

 3. Kära vänner! Härligt att höra om Elises framsteg! Håller alla tummar för att testerna ska fortsätta vara ok! Förstår att ni är nervösa. “Hoping for the best, but expecting the worst” är ett talesätt som jag själv ofta kör med. Det är lätt att fastna i “worst case” senariot, för man vågar inte hoppas, men vi är många som tror och hoppas med er!
  Bilden från Malaysia är underbar! Förstår att det kan kännas som ett annat liv, det var det ju på sätt och vis, men hoppas att ni kan åka tillbaka och uppleva det igen!
  Många kramar
  Therese.

 4. Joepie de poepie!!!! Lekker rennen door het huis!
  Geniet van elkaar en van de rust. Hebben jullie al lekker lenteweer? Ik hoop het, dan kunnen jullie lekker van de zon gaan genieten. Die heeft altijd een positieve werking op ieders gemoedstoestand.
  Dikke kus en namens Casper een glimlachje speciaal voor Elise.

  Steph

 5. dag lieve schatten, wat een goed nieuws! Lopen betekent: de wereld ontdekken in alle facetten. Ik hoop oprecht dat Elise deze nieuwe fase volop ingaat. Ontdekken, groeien, plezier maken, grenzen opzoeken; kortom alles waar een kindje van 2 jaar mee bezig moet kunnen zijn!
  Enjoy!!!
  kus

 6. Wauw! Lekker stappen. En voor de scan…we duimen voor jullie. Hopelijk hebben jullie net zulk lekker weer als in Nl, veel naar buiten voor wat afleiding…dat wachten op de uitslag duurt anders veel te lang. We verwachten natuurlijk wel een filmpje van de lopende Elise hè.
  Groetjes,
  Sander en Katja

 7. Fijn te lezen dat alles goed is met jullie en de kleine. Ik werd er een beetje ongerust van dat er zo lang geen berichten waren te lezen.
  Ja, dat wachten op de uitslagen is killing dat blijft malen in je kop. Ben zelf deze week ook weer door de molen geweest scan en beenmergpuntie en hoor donderdag of het weer chemo of bestraling wordt. Liefs uit Leiderdorp!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *